Faktisk.no

Stiftelsen var med i koalisjonen som sto bak opprettelsen av nettstedet Faktisk.no.

Publisert: 21. april 2020

Faktisk.no er et ikke-kommersielt samarbeid mellom Dagbladet, VG og NRK som skal motvirke feilinformasjon, enten den er bevisst eller utilsiktet, ved å faktasjekke det offentlige ordskiftet og avdekke falske nyheter. Samarbeidet ble offentliggjort 21. mars 2017, og nettstedet ble lansert 5. juli samme år. Ansvarlig redaktør er Kristoffer Egeberg.

Fritt Ord, Stiftelsen Tinius, Dagbladets Stiftelse og NRK bidrar totalt med åtte millioner kroner for å sikre oppstarten av tjenesten. Faktisk eies av Dagbladet og Verdens Gang, mens NRK inntil videre er en redaksjonell samarbeidspartner.

Tjenesten skal være tilgjengelig for alle og ha et publiseringssystem med åpen kildekode. Den skal følge Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten, og retningslinjene til Poynter Institutes International Fact-Checking Network.

(Kilde: Wikipedia)

Artikler

Dagbladet har levert to prosjekter til årets SKUP-pris. Begge er støttet av Dagbladets Stiftelse.
Frode Hansen har tatt fatt på jobben som ansvarlig redaktør - full av energi i følge ham selv.
Tidligere denne måneden fikk Dagbladet internasjonal anerkjennelse når mediehuset stakk av med gull i kategorien «Best colour piece» under finalen i AIPS Sports Media Awards i Sør-Korea.
Dagbladets Stiftelse har bidratt til finansiering av "Klar Tale", nye samlingen av artikler av Ragnar Vold. Boken ble lansert i går.
Kreftforeningen får drøyt 1,6 millioner kroner og Frelsesarmeen drøyt 800.000 kroner fra avkastningen i Evenruds Stiftelse i 2021.

Rolf Hansen (76) er en institusjon i Dagbladet og en del av avisas historie. Etter 52 år i bladets tjeneste er han fortsatt aktiv.