Digitalisering av Dagbladets arkiv

Dagbladets stiftelse har sammen med Nasjonalbiblioteket digitalisert avisens rikholdige utgivelsesarkiv.

Publisert: 21. april 2020

Nesten en million avissider er scannet og resultatet er et enormt arkiv.

Kings Bay-saken, krigsoppgjøret, drapet på John F. Kennedy, trender og historiske begivenheter som har vært Dagbladet siden 1869 er nå tilgjengeliggjort digitalt.

Sakset fra Dagbladets egen artikkel om prosjektet fra 2017:

Drivkraften er å tilgjengeliggjøre for leserne alt som har skjedd gjennom Dagbladets historie. Det er jo en fantastisk historiebok, fortalt av Dagbladets journalister fra starten i januar 1869 og fram til i dag, sier redaksjonssjef i stab, og prosjektleder for Dagbladets digitale arkiv, Rolf Fiske. Han har ledet arbeidet med digitaliseringa, som er gjort av Dagbladets stiftelse i samarbeid med Nasjonalbiblioteket. Prislappen på prosjektet er et par millioner kroner.

Les hele saken her

Artikler

Dagbladet har levert to prosjekter til årets SKUP-pris. Begge er støttet av Dagbladets Stiftelse.
Frode Hansen har tatt fatt på jobben som ansvarlig redaktør - full av energi i følge ham selv.
Tidligere denne måneden fikk Dagbladet internasjonal anerkjennelse når mediehuset stakk av med gull i kategorien «Best colour piece» under finalen i AIPS Sports Media Awards i Sør-Korea.
Dagbladets Stiftelse har bidratt til finansiering av "Klar Tale", nye samlingen av artikler av Ragnar Vold. Boken ble lansert i går.
Kreftforeningen får drøyt 1,6 millioner kroner og Frelsesarmeen drøyt 800.000 kroner fra avkastningen i Evenruds Stiftelse i 2021.

Rolf Hansen (76) er en institusjon i Dagbladet og en del av avisas historie. Etter 52 år i bladets tjeneste er han fortsatt aktiv.