dagbladet
Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen ble oppdatert 09.11.2020.

Denne personvernerklæringen gjør rede for Dagbladets Stiftelses håndtering av personopplysninger som samles inn i forbindelse med bruk av nettsiden dagbladetstiftelsen.no.

Behandlingsansvarlig
Behandlingsansvarlig i Dagbladets Stiftelse er styreleder. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til Jon Wessel-Aas.

E-post: dagbladetstiftelsen@gmail.com
Telefon: 970 62 120

Elektroniske spor
Når du besøker dagbladetstiftelsen.no etterlater du deg elektroniske spor. Sporene dannes ved at din nettleser automatisk sender opplysninger til våre servere når du besøker de forskjellige sidene våre. Ingen opplysninger brukes til å identifisere deg.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)
Vi bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjør vi for å tilpasse og gjøre nettstedet mest mulig relevant for deg som besøkende.
Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din. Informasjonskapslene gjør det mulig å gjenkjenne datamaskinen/IP-adressen din og å samle inn informasjon om sidene du besøker. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger og brukes ikke til å identifisere deg.

Første gang du besøker nettsiden vår blir du bedt om å ta stilling til hvilke informasjonskapsler vi kan lagre hos deg. I ettertid kan du endre dine valg nederst på denne siden.

Om du ikke godkjenner vår bruk av informasjonskapsler kan du likevel bruke dagbladetstiftelsen.no.

Google Analytics
Dagbladets Stiftelse bruker informasjonen fra informasjonskapslene til å få statistikk om hvordan hjemmesiden vår brukes.

For å få laget denne statistikken, benytter vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics er underlagt Google sine retningslinjer for personvern, som du kan lese her.

Data som samles inn via informasjonskapsler og sendes til Google Analytics fra vår hjemmeside er:

1. Tid for besøk, hvilke sider som ble besøkt, hvor lang tid besøkeren besøkte hver side.
2. Kilde for besøket, altså hvilken side besøkeren kom fra.
3. Hvilken type nettleser besøkeren brukte.
4. Tekniske spesifikasjoner hos den besøkende (type enhet, skjermoppløsning o.l.).
5. Geografisk informasjon (nettverkslokasjon & IP-adresse).

All besøksdata i Google Analytics er helt anonymisert og kan ikke brukes til å identifisere deg.

Våre informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for å måle trafikk og generere statistikk.
Alltid aktivert

Artikler

Rolf Hansen (76) er en institusjon i Dagbladet og en del av avisas historie. Etter 52 år i bladets tjeneste er han fortsatt aktiv.

Mari Evenrud
Dagbladets Stiftelse forvalter også Evenruds Stiftelse. Bli kjent med denne stiftelsens opphavskvinne.
Uregistrert kunst
Inntil langt ut på 90-tallet ble forvaltningen av Dagbladets arkiver og det man kalte Dagbladets kunst nærmest tatt for gitt.
Arve Solstad
Fenomenet «redaksjonell stiftelse» dukket opp i Norge på 1980-tallet som et forsvarsverk mot spekulative oppkjøp av avisaksjer.
Gerd Benneche
De kvinnelige medarbeiderne har bidratt til Dagbladets radikale standpunkter i en rekke kulturpolitiske og sosialpolitiske spørsmål.
Gudleiv Forr
Gudleiv Forr holdt det politisk-redaksjonelle fortet i Dagbladet – i en vedvarende spenning mellom bordell og katedral.