Frode Hansen ny ansvarlig redaktør
Publisert: 8. august 2023
Skrevet av: Arne Jensen

Dagbladets nyhetsredaktør gjennom ni år, Frode Hansen, ble på forsommeren ansatt som ny ansvarlig redaktør i Dagbladet. Etter at styret hadde kommet med sin innstilling, godkjente et enstemmig styre i Dagbladets Stiftelse ansettelsen i sitt møte onsdag 21. juni. Godkjenning av anssettelse av ansvarlig redaktør er en av stiftelsens nøkkelfunksjoner. Dagen etter ble ansettelsen annonsert på at allmøte i Dagbladet. Ansettelsen skjer som en del av en større omorganisering av konsernet, hvor Alexandra Beverfjord går fra stillingen som ansvarlig redaktør i Dagbladet, til en stilling som konserndirektør i Aller Media.

Frode Hansen har jobbet i Dagbladet i 28 år, og har vært nyhetsredaktør de ni siste åra. Tidligere har han jobbet blant annet som krimreporter, nyhetssjef, redaksjonssjef og kveldsredaktør.

– Først og fremst vil jeg takke Alexandra Beverfjord for den fabelaktige innsatsen de fem siste åra. Hun har styrket Dagbladet på flere områder på grunn av langsiktig strategisk og godt arbeid, sier Hansen til egen avis i forbindelse med ansettelsen. Han har et nært forhold til avisa.

– Jeg har nærmest vokst opp med avisa. Det er et mediehus jeg har et sterkt og nært forhold til. Derfor er det en ære og et privilegium å få lov til å fortsette med å jobbe med de flinke folkene i Dagbladet. Jeg er både stolt og ydmyk for denne muligheten, sier Hansen.

Alexandra Beverfjord har vært Dagbladets ansvarlige redaktør de fem siste årene. De siste årene har Dagbladet vært digital leservinner, og har styrket seg kraftig i det norske markedet.

– Dagbladet er en unik avis i norsk medieflora. Det har vært en stor glede å få jobbe sammen med avisas dyktige redaksjon. De siste årene har de levert slagkraftig nyhetsjournalistikk på en rekke områder. De har blitt anerkjent med flere priser for sin gravejournalistikk og har videreført avisas frisinnede og fremskrittsvennlige kommentarjournalistikk. I tillegg har Dagbladet styrket sin populærjournalistiske profil, sier Beverfjord.

Frode Hansen sier han er full av energi til å ta fatt på jobben som ansvarlig redaktør for Dagbladet.

– Vi er i en god posisjon. Vi har hatt rakettvekst de siste åra. Vi skal fortsatt sørge for den gode og dagsordensettende journalistikken. I det siste har vi satt dagsorden med politivideoen fra Kongsberg, og vi har et stort graveprosjekt på mobbing i skolen som har engasjert leserne våre. I mai vant vi «VM i sportsjournalistikk» for graveserien «En syk skinasjon», sier han.

– Vårt løfte er å være «Først med siste nytt», samtidig som vi skal avsløre og ikke minst underholde. Vi har en fantastisk redaksjon som jobber døgnet rundt for å gi brukerne en god tabloid miks. Jeg er full av energi og gleder meg skikkelig til å fortsette med å dyrke det tabloide DNA-et vårt. Jeg ser fram til å jobbe tett videre med Alexandra i ny rolle, og ikke minst jobbe videre sammen med alle de fantastiske og dyktige folkene på Hasle.

Les også

Rolf Hansen (76) er en institusjon i Dagbladet og en del av avisas historie. Etter 52 år i bladets tjeneste er han fortsatt aktiv.

Mari Evenrud
Dagbladets Stiftelse forvalter også Evenruds Stiftelse. Bli kjent med denne stiftelsens opphavskvinne.
Uregistrert kunst
Inntil langt ut på 90-tallet ble forvaltningen av Dagbladets arkiver og det man kalte Dagbladets kunst nærmest tatt for gitt.
Arve Solstad
Fenomenet «redaksjonell stiftelse» dukket opp i Norge på 1980-tallet som et forsvarsverk mot spekulative oppkjøp av avisaksjer.
Gerd Benneche
De kvinnelige medarbeiderne har bidratt til Dagbladets radikale standpunkter i en rekke kulturpolitiske og sosialpolitiske spørsmål.
Gudleiv Forr
Gudleiv Forr holdt det politisk-redaksjonelle fortet i Dagbladet – i en vedvarende spenning mellom bordell og katedral.
Inge og Sten
Dagbladet har en historie som et frilynt organ med stor takhøyde.
Finn Graff-tegning
Ingen norsk avis har hatt flere legendariske tegnere i sitt avishus enn Dagbladet.
Flu Hartberg, tegning
Dagbladet har fra starten av vært poetokratiets høyborg. Her er 150-årsjubilanten lest som litteratur-historie – eller som virkelighetslitteratur med en viss dikterisk frihet.
Dagbladet avisselger
Se videoene som ble laget med støtte fra Evenruds Stiftelse i forbindelse med Dagbladets 150-årsjubileum i 2019.
Arve Solstad
Da Arve Solstad døde i 2016 gikk han inn i norsk pressehistorie som en av landets betydeligste redaktører.
Peter Ustinov Wenche Foss Wilhelm Bøe Arne Hestenes
Sensommeren 1975 gjennomførte Dagbladets Arne Hestenes en journalistbragd som trolig aldri vil bli overgått.
Johan Brun portrett
Johan Brun er en foto-legende som gjennom flere tiår preget Dagbladet.
Engelske biler, Frognerseteren 1956
Norsk Folkemuseum overtok i 2002 Dagbladets negativer fra perioden 1950-1970. Arkivet er en rik bildekilde til etterkrigssamfunnets dagligliv.
Martin Eide og Christine Myrvang
Les kapittelet "Kulturrevolusjonen", fra boka om Dagbladet gjennom 150 år.
Kunst, Dagbladet
Det er viktig at Dagbladets store samling av tegninger og malerier blir ivaretatt for framtida som en del av Dagbladets historie. Men den er også av nasjonal interesse.